De E-commercesector staat te springen om goed gekwalificeerd personeel. Webshops en dienstverlenende bedrijven hebben de komende jaren gemiddeld per bedrijf tussen de vijf á tien nieuwe goed opgeleide werknemers nodig om te blijven ontwikkelen en aan de klantvraag te kunnen voldoen.

Om hierin te ondersteunen, zijn tientallen bedrijven, de 21 gemeenten uit de regio Zwolle, de provincies Flevoland en Overijssel en vijf onderwijsinstellingen twee jaar geleden een samenwerking aangegaan onder naam Topcentrum E-commerce. Zo start de opleiding E-commercemanager met ingang van september op een tweede mbo. En wordt hard gewerkt aan een tweejarige E-commerce opleiding op Windesheim.

Half 2016 is het Topcentrum opgericht met als doel om onderwijs en bedrijfsleven aan elkaar te verbinden, kennisdeling én samenwerking, en de regio Zwolle als ‘de E-commerce regio van Nederland’ op de kaart te zetten. Waar gestart is met 18 bedrijven, bestaat het Topcentrum op dit
moment uit 35 bedrijven, waaronder grote namen als Wehkamp, CameraNu, Travelbags, Tradecast en Rabobank. De vijf onderwijsinstellingen; Deltion, Cibap, Friese Poort, Landstede en Windesheim waren vanaf het begin al betrokken.

Lees hier meer..

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.