Om de eerstejaars studenten van de commerciële opleiding te ondersteunen in hun definitieve uitstroomkeuze (E-commercemanager, Medewerker Marketing & Communicatie of Junior Accountmanager) organiseerde ROC Friese Poort in Drachten een oriëntatieweek waarin de studenten kennis maakten met het beroep van hun keuze en een vervolgopleiding op hbo-niveau.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de studenten de bedrijven en hbo-instellingen zouden bezoeken en een presentatie krijgen over het vakgebied en de vervolgopleiding. Door de Coronacrisis werden de bezoeken vervangen door online sessies met presentaties in Teams.

Voor de student die geïnteresseerd is in het E-commerce vak gaf het bedrijf Guapa E-commerce een presentatie over wat het vak van E-commercemanager inhoudt en welke werkzaamheden een E-commerce manager heeft bij Guapa. De tweede online sessie waar de studenten vervolgens op inlogden was de presentatie van Albert Jan Giethoorn over de onlangs gestarte E-commerceopleiding bij Windesheim in Zwolle. In de chat konden de studenten diverse vragen stellen aan de presentator.

De studenten hebben de sessies als zinvol ervaren en hoewel de meesten bij hun eerste keus bleven, hebben enkelen na de sessies een andere keuze gemaakt.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.