Topcentrum E-commerce heeft in samenwerking met de vijf deelnemende scholen divers onderwijsmateriaal ontwikkeld. Al het materiaal is te gebruiken om studenten en medewerkers van de deelnemende bedrijven wegwijs te maken in de wereld van de E-commerce. Het lesmateriaal is gratis te downloaden via onderstaande linkjes.

 

E-commerce basics 1 (hbo)*
In deze module leert de student de basisbegrippen van E-commerce. Na afloop weet de student wat E-commerce inhoudt, hoe de customer journey werkt en kan hij cijfers en trends identificeren.

Ga hier naar de module E-commerce basics

 

ICT in E-commerce (mbo)
Tijdens deze modules leert de student alles wat hij nodig hebt om zelf een website op te zetten. De modules zijn zo opgebouwd dat de student zonder voorkennis kan beginnen aan module één en met de kennis uit de voorgaande module door kan naar de volgende.

Ga hier naar de module ICT in E-commerce

 

E-commerce in de logistiek (mbo)*
De modules over e-commerce in de logistiek zijn onderverdeeld in drie categorieën: Webshop, fulfilment en marketing. Na het volgen van deze modules weet de student meer over de werking van een webshop, hoe de logistieke stromen van een webshop lopen en hoe je een product goed online kunt verkopen.

Ga hier naar de module E-commerce Logistiek 1 – Webshop
Ga hier naar de module E-commerce Logistiek 2 – Fulfilment
Ga hier naar de module E-commerce Logistiek 3 – Marketing 

 

Online marketing (mbo)
In deze module ga je in verschillende thema’s het online marketingproces bij langs. Online marketing (ook wel digital marketing of internetmarketing genoemd) is een verzamelnaam voor alle technieken die ingezet worden om online een bedrijf, product of dienst onder de aandacht te brengen. Het doel hiervan is het aantrekken van (nieuwe) potentiële bezoekers, die vervolgens helpen de bedrijfsdoelen te bereiken, meestal het kopen van een product of dienst.

Ga hier naar de module Online Marketing. 

 

Ondernemen (mbo)

Bij ondernemen komt meer kijken dan een goed idee, een mooi product, een goede dienst of een vaardigheid waarmee je geld kan verdienen. ​Ondernemendheid vergt ook een bepaalde levenshouding en karaktereigenschappen.

Ga hier naar de module Ondernemen. 

 

Projectmanagement (mbo)

Er is tegenwoordig bijna geen onderneming meer te vinden die niet (een vorm van) Projectmatig Werken toepast (PMW). Of je nu in de horeca, bouw, marketing of het onderwijs terechtkomt, in alle sectoren en branches komt kennis over Projectmatig Werken goed van pas. Ook in de e-commerce wordt veel (bijna alleen maar) projectmatig gewerkt.

Ga hier naar de module Projectmanagement.

 

Binnenkort komen onderstaande modules online:

E-commerce op mbo-niveau:
Digital Design
Customer Journey

E-commerce op hbo-niveau:
Basics B
E-marketing

E-commerce op vmbo-niveau:
5 light modules

 

 

*De inhoud van deze module is in doorontwikkeling.

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.