Topcentrum E-commerce werkt aan vijf onderwijsmodules, te weten Digital Design, ICT, Logistiek, Online Marketing en Ondernemen. Inmiddels zijn de eerste lesmodules klaar en worden deze omgezet naar een online leeromgeving. Na een offerteronde is er voor gekozen om samen te werken met het MICT (MediaInformatieCentrum) van Deltion. JaapJan Vroom, teamleider MICT is blij met de samenwerking: “Al enkele jaren is het Deltion College actief met het produceren van allerlei soorten digitale leermiddelen. Ook Topcentrum E-commerce maakt dit jaar gebruik van deze mogelijkheid. MICT gaat voor en met het Topcentrum ongeveer vijftien e-learning modules ontwikkelen voor gebruik binnen vmbo, mbo en hbo. De online modules zijn ook toegankelijk voor alle aangesloten bedrijven van het Topcentrum.”

Aan de slag

JaapJan: “De verschillende expertisegroepen die meewerken aan het schrijven van leermiddelen leveren het MICT de content aan. Het MICT zet dit in nauw overleg met de teamcaptains van de expertisegroepen vervolgens om in uitdagende en interactieve e-learning. Binnen de e-learning wordt onder meer gebruik gemaakt van videomateriaal dat indien nodig ook door het MICT geproduceerd zal worden. Hiervoor heeft het MICT een eigen studio tot haar beschikking, met onder meer een greenscreen en een lightboard. De modules worden gemaakt met Xerte, zogenaamde Open Source software, zodat iedereen die met deze software werkt het onderwijsmateriaal zelfstandig kan door ontwikkelen. Het is de bedoeling dat de vijftien onderwijsmodules dit jaar opgeleverd wordt.”

 

Overige opdrachten

Het MICT is ook actief binnen andere RIF-projecten.  Zo wordt er onder meer voor Industriële Robotica en AllYouCanLearn.eu e-learning ontwikkeld. Naast het ontwikkelen van elearning, videolessen, games en virtual reality voor het onderwijs ondersteunt het MICT leraren bijvoorbeeld ook in het ontwerpen van blended leren.

 

Ben je benieuwd wat ze al ontwikkeld hebben? Neem dan hieronder een kijkje!

 

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.