Deltion en ROC Friese Poort gaan van start met de niveau 4 opleiding E-commerce manager. Vorig jaar is het Deltion College in Zwolle gestart met een klas voor de opleiding E-commercemanager. Aankomend jaar start de mbo-school met drie klassen BOL (school en stage) en één klas BBL (school en werken). Daarnaast starten verschillende locaties van ROC Friese Poort ook met de BOL-opleiding. Een explosieve groei in studenten voor een arbeidsmarkt waar veel werk ligt. Beide scholen zijn lid van Topcentrum E-commerce, een netwerkverband die de e-commercesector in de regio Zwolle stimuleert.

Online verkoop
De opleiding E-commercemanager richt zich op alles wat met online verkoop van diensten en producten te maken heeft. De student krijgt binnen drie jaar les in online sales, marketing, e-commerce, vormgeving en calculatie. Daarnaast zijn cybercrime, logistiek en projectmanagement belangrijke onderwerpen tijdens de opleiding. Yvette de Smidt, opleidingsmanager Deltion: “De inhoud van de opleiding is in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven tot stand gekomen. De bedrijven blijven ook nu aangehaakt op de inhoud, zodat we altijd up-to-date zijn met ons lesaanbod. We willen in deze snel veranderde sector de student een zo accuraat mogelijk kennis meegeven.”
Bij ROC Friese Poort in Emmeloord, Sneek en Drachten starten ze in het nieuwe schooljaar ook met de opleiding E-commercemanager. Harm Onnink, opleidingsmanager, is enthousiast over het nieuwe aanbod: “In totaal starten 60 studenten met deze opleiding die nauw aansluit bij de grote vraag van MKB-bedrijven naar personeel met kennis van online ontwikkelingen. Voor een nieuwe opleiding is dat een uitzonderlijk groot aantal. Duidelijk een opleiding met veel potentie voor onderwijs en bedrijfsleven.”

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.