Wie zijn de leden van het Topcentrum? In het item ‘Even voorstellen..’ stellen we per editie een bedrijf aan je voor. Deze keer is het woord aan Dennis Haarman. In 2016 heeft Dennis zijn bedrijf d-etail opgericht om met name MKB’ers te begeleiden bij strategische, tactische en operationele e-commerce vraagstukken. Dennis ondersteunt bovendien als E-Commerce Ambassadeur het Topcentrum E-Commerce een dag in de week.

Over Dennis Haarman
Dennis is geen onbekende in de online-wereld. Zo heeft hij meer dan tien jaar bij Wehkamp gewerkt en daar o.a. de transitie begeleidt van de dikke catalogus naar de huidige webshop. Verder is onder zijn supervisie de website Sportdirect.com in opdracht van Deventrade volledig vernieuwd en inmiddels zeer succesvol. Verder heeft Dennis tal van andere online MKB-projecten gedaan, gericht op zowel B2B als B2C. Dennis beschikt over een uitgebreid netwerk van specialisten en ruime ervaring met tal van softwareoplossingen. Met deze achtergrond is zijn bedrijf d-etail in staat om voor elke onderneming een e-commerce oplossing op maat te leveren.

MKB blijft nog achter bij e-commerce
Dennis: “Grote bedrijven hebben doorgaans de weg naar e-commerce wel gevonden, maar het MKB blijft nog achter. Slechts 1 op de 8 bedrijven verkoopt online. Kleinere bedrijven missen vaak de tijd om zich hierin te verdiepen. Dat is begrijpelijk, want het opzetten van een digitaal verkoopkanaal is behoorlijk complex. Je krijgt namelijk te maken met hosting, websitebouw, koppelingen met bestaande systemen, organisatorische veranderingen, promotie via e-mail, zoekmachines en social media.’’

Vergeet niet om je heen te kijken!
Volgens Dennis kan het online zakendoen voor veel bedrijven een belangrijke aanvulling zijn op hun bestaande verkoopkanalen. ,,Het is een ontwikkeling die razendsnel gaat. Ik zie dat sommige bedrijven zo druk bezig zijn met hun werk, dat ze vergeten om zich heen te kijken. En dan troeft de concurrentie je wellicht af. Concurrentie die je vroeger misschien helemaal niet had. Want het internet heeft afstanden minder belangrijk gemaakt. Met e-commerce creëer je een laagdrempelige toegang tot je bedrijf. Ook als je bijvoorbeeld in het buitenland actief wilt zijn, maar geen zin hebt een complete verkooporganisatie op te tuigen. Daarbij kan online zakendoen veel kosten besparen, voor zowel de kopende als verkopende partij.’’

Vind jij het ook de hoogste tijd om je bedrijf te laten profiteren van alle mogelijkheden online? Neem dan vrijblijvend contact op met Dennis Haarman:

d-etail | Vrieswijk 1 – 8103 PB Raalte | M: 06 – 51 11 19 45 | E: dennis@d-etail.nl | I: www.d-etail.nl

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.