Wie zijn de leden van het Topcentrum? Welke diensten bieden zij aan? En welke trends zien zij in hun vakgebied? In het item ‘Even voorstellen..’ stellen wij per editie een bedrijf aan je voor. Deze keer is het woord aan Rieks Voslamber, Manager Support Office IT bij Wehkamp.

Rieks, vertel eens wat over jullie bedrijf.

“Bij Wehkamp vind je alles om je dagelijks leven mooier en makkelijker te maken. Ruim 2,8 miljoen vaste klanten, meer dan 500.000 bezoekers per dag en meer dan 10 miljoen pakketten per jaar. En steeds meer vrouwen weten hun weg naar Wehkamp te vinden. Het assortiment bestaat uit ruim 400.000 verschillende artikelen van zo’n 2.000 merken, voornamelijk in de categorieën mode, wonen, beauty en baby/kind. Wehkamp verkoopt grote internationale merken, lokale merken, kleine merken en exclusieve merken. Daarnaast produceert Wehkamp veel collecties onder private label.”

Hoe is dat eigenlijk allemaal ontstaan?

“Het begon allemaal met Herman Wehkamp, de oudste zoon van twee ondernemers. Hij had de droom om een postorderbedrijf te beginnen. Met geleend geld van zijn moeder begint hij in 1952 Wehkamp’s Fabriekskantoor. Via advertenties in radio- en damesbladen verkoopt hij zijn eerste matrassen en beddengoed. Klanten kunnen alles per post bestellen en krijgen hun spullen opgestuurd. Het gemak van iets kopen zonder de deur uit te hoeven is dus al iets van de jaren ’50. Het assortiment groeit en Herman besluit al zijn advertenties te bundelen. Zo ontstaat de Wehkamp catalogus zoals Nederland ‘m nog lang herinnert. In 1995 gaan we als een van de eerste Nederlandse bedrijven artikelen op het wereldwijde web verkopen.”

Goede hoop voor de toekomst?

“Ja zeker, Vandaag zijn we nog steeds een van de grootste webwinkels van Nederland. Onze shop wordt elke dag een beetje beter. Door te testen en door machine learning. Door met elkaar te sparren en onze klanten te spreken. We doen er alles aan om onze klant de beste shopervaring te geven.”

 

 

 

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.