Nieuws: Introductie cursus breder aangeboden

Introductiecursus E-commerce wordt nu ook aangeboden voor werkzoekenden, werknemers en ondernemers! Inschrijven kan via: https://www.topcentrum.nl/gratis-online-introductiecursus-e-commerce/

De afgelopen jaren

Ruim 350 docenten in de regio Zwolle hebben via Topcentrum E-commerce de introductiecursus E-commerce gevolgd. Tijdens deze cursus over de ontwikkelingen in deze snelgroeiende sector, werd ingegaan op termen zoals  SEO, SEA en emailmarketing. Erik Jan Paulus en Jacco van der Zee verzorgden voor Topcentrum deze trainingen.

 

Mannen stel jullie even voor…

Erik Jan Paulus:  “Ik heb een bedrijfskundige achtergrond. Ik heb ruime ervaring in e-commerce opgedaan bij Foto Konijnenberg (inmiddels Kamera Express) en Webprint (inmiddels Smartphoto). Vanaf 2016 ben ik gastcolleges gaan geven voor Windesheim. Zo ben ik het onderwijs ingerold. Ik ben destijds door Eric Nak benaderd om uitvoering te geven aan een van de peilers van het topcentrum; het maken van verbinding tussen e-commerce en het onderwijs. Hieruit is de huidige basiscursus ontstaan, met dank ook aan een aantal leden van het Topcentrum. Ik heb er zelfs een parttime aanstelling aan over gehouden op het Deltion College. Nu sta ik 3 dagen per week voor de klas bij de opleiding tot e-commerce manager en werk 2 dagen als zelfstandige. Een prachtige combinatie tussen theorie en praktijk.”

 

Jacco van der Zee: “Met een basis als technisch bedrijfskundige ben ik al jaren actief in het werkveld van digitale transformatie en e-commerce. Bij Wehkamp heb ik vanuit mijn verantwoordelijkheid voor de verkoop van electronica de transformatie van postorderaar naar leidend E-commerce mee helpen vormgeven. Daarna heb ik leiding gegeven aan diverse transformatietrajecten bij o.a. Foto Konijnenberg, Webprint, in online fashion, grafmonumenten etc. Op dit moment ben ik zelfstandige interim online lead bij Zehnder in Zwolle en coach ik bij diverse bedrijven medewerkers en eigenaren op persoonlijke effectiviteit en klantgericht ontwikkelen.”

 

Vertel, een introductiecursus E-commerce?

Jacco: “Samen met Erik Jan Paulus geven we de basiscursus e-commerce. Hier kunnen we de theorie koppelen met onze praktijkervaring. Vanaf het voorjaar 2018 wordt de introductie E-commerce aangeboden. Afgelopen maandag (red. 25 januari) vond weer een bijeenkomst plaats. Daar waar het lange tijd fysiek en op locatie plaats vond gaat het momenteel allemaal via MS Teams. We richten ons voornamelijk op mensen uit het onderwijs, van docent tot opleidingsmanager. We hebben ruim 350 mensen in onze cursussen gehad. Deelnemers van in ieder geval Deltion, Cibap, Landstede, Windesheim, Friese Poort, Menso Altingh en Talentstad.”

 

Wat behandelen jullie zoals tijdens de cursus?

 Erik Jan: “Tijdens de introductiecursus worden de volgende onderwerpen behandeld; digitale transformatie en de technologische ontwikkelingen van vandaag in relatie tot online, trends en ontwikkelingen binnen de E-commerce, E-commerce en omnichannel, werven van klanten via kanalen (SEO, SEA en e-mailmarketing) en praktische voorbeelden en cases van bedrijven. Het is fijn dat we beiden uit onze eigen praktijk en arbeidsverleden kunnen putten in combi met onze ervaring voor de klas.

Jacco: “In de basiscursus e-commerce is een vast onderdeel het verhaal van Wehkamp hoe zij succesvol de digitale transformatie hebben doorlopen. Bij de sessies die we op locatie hebben gedaan nemen we ook een oude wehkamp catalogus mee. Dat levert altijd interessante gespreksstof op. Van deelnemers die nog goed weten hoe dat was tot deelnemers die dit voor het eerst zien en zich er weinig bij kunnen voorstellen. Het is altijd leuk om met elkaar te ontdekken dat het verkopen op afstand in de kern om dezelfde zaken draait; klantgerichtheid en weten wie je klant is.”

 

Hebben jullie nog een tip om bij te kunnen blijven in deze snel groeiende sector?

Erik Jan: “Blijf nieuwsgierig en sta open voor nieuwe inzichten. Je hoeft niet alles te weten om er morgen mee aan de slag te gaan. We zien dat wanneer je kijkt wat je morgen met de nieuwe informatie kan doen je al een stap vooruit maakt. En heel veel kleine stapjes is ook een grote afstand.”

 

Heeft u een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.